Sköt om din katt på bästa sätt

Det gäller att ta hand om sin katt på bästa sätt så att den alltid mår bra. Här är ett par tips att tänka på när du ska ha katt.

När det kommer till foder och vätska så ska din katt alltid ha tillgång till vatten som är färskt. Maten som du ger, den ska vara anpassad för katter. Den kan annars få bristsjukdomar. Se även till att du håller koll på kattens vikt.

Tillsyn av katten är viktigt. Det finns djurskyddsregler som säger att du måste se till din katt minst två gånger om dagen. Unga, gamla, sjuka och dräktiga katter behöver ses till oftare. Passa på att aktivera och socialisera med katten när du är hemma.

Du bör ha minst en kattlåda per katt. Sedan är det bra att pyssla om din katt. Sköt pälsen och klorna på den. Känn igenom din katt regelbundet. Katten bör även ha en stimulerande miljö med leksaker, klösmöjligheter och klättermöjligheter. Särskilt om den bara är inne.

Se över faror i hemmet. Öppna fönster kan vara farligt. Vissa växter är giftiga och så vidare. 

Det är även bra att ha en försäkring på din katt. Teckna en sådan direkt när du får hem din katt. Det finns flera olika bra försäkringsbolag att välja mellan.  

 

 

26 Aug 2019

Hundar och katter är våra mest älskade husdjur och även om de skiljer sig åt i det mesta så har de gemensamt att de älskas villkorslöst av sina ägare. Husdjur är så lätta att älska för att man får så mycket för deras kärlek och tillgivenhet. Bara man matar dem och ser till att de får det de behöver så ger de en allt från sällskap till underhållning och massor av kel och mys. Vi talar om väldigt intelligenta djur som förtjänar att räknas som en del av familjen och respekteras som de individer de faktiskt är.

Detta är en blogg om hundar och katter, för alla oss som ser dem som ovärderliga familjemedlemmar.